ASIT – Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije, se više od 40 godina bavi organizacijom naučno-stručnih događaja iz oblasti informacionih tehnologija.

Miloš-Miša Mirković, osnivač i Predsednik udruženja ASIT, je davnih 70-tih godina prepoznao značaj novih tehnologija. Od početka karijere, intersovanja su ga usmeravala ka onome što je u tom periodu bilo inovativno u novim tehnologijama, poput uvođenja mikrofilma za potrebe skladištenja podataka. Još tada se isticao vizionarstvom prepoznavši veliki značaj informacionih tehnologija, a smatra se da je on i jedan od pionira u uvođenju koncepta specijalizovanih IT konferencija i izložbi, kao glavnih mesta predstavljanja najnovijih naučno-stručnih dostignuća i njihove primene.

Miša Mirković je poznat naučnoj i stručnoj javnosti kao jedan od vodećih inženjera koji je učestvovao u uspostavljanju standarda i razvoju računarskih tehnologija u Srbiji, državama bivše Jugoslavije i regionu Jugoistočne Evrope.

Miša Mirković će ostati upamćen kao tvorac veoma uspešnih i rado posećivanih konferencija i izložbi od kojih su najpoznatije: Technobank, Infotech, Smart e-Government.

Ovi stručni skupovi poznati su po tome što imaju značajnu ulogu u povezivanju relevantne stručne i poslovne javnosti, i što doprinose međusobnom boljem poslovnom razumevanju, dopunjavanju poslovnog razvoja i kompeticiji.

Dodatno, zahvaljujući konferencijama koje organizuje ASIT, pod pokroviteljstvom resornih ministarstava i relevantnih institucija, u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope su se mnogo brže uspostavljali neophodni standardi, uvodila proceduralna pravila, zakoni i prenosila najbolja poslovna praksa sa međunarodnih tržišta.

Svaki od navedenih događaja sastoji se iz konferencijskog i izložbenog dela. Konferencijiski deo omogućava učesnicima i gostujućim predavačima da predstave auditorijumu svoje proizvode, usluge, ideje i studije slučaja u vidu predavanja (prezentacije), dok je izložbeni deo sa štandovima namenjen ličnoj i poslovnoj interakciji sa posetiocima.

Naš glavni fokus je stvaranje povoljne poslovne klime u vidu sinergije između naučno-stručne elite i biznisa. Nastojimo da kontinuiranim razvojem i unapređenjem organizacionih aktivnosti motivišemo dalju evoluciju informacionih tehnologija i njihovu primenu u praksi u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.

Untitled